Vee en Vleeshandel Beernink B.V.

Kwaliteit

Algemeen

Als slachthuis met E.E.G. erkenning, moeten wij uiteraard aan strenge eisen voldoen en staan wij voordurend onder VWA toezicht. Ons gehele kwaliteitsplan is gebaseerd op de voorwaarden die gesteld worden door de VWA en door de HACCP richtlijnen.

Door te werken met een vast team van medewerkers is ons kwaliteitssysteem geborgd in de onderneming. Middels cursussen en bijscholing wordt gezorgd dat de medewerkers over de benodigde kennis beschikken.

Identificatie & Tracability

Het inwegen en printen van de tracing sticker

Ieder aangevoerd rund wordt voor het lossen gecontroleerd in de I&R databank van het LNV. Deze gegevens worden na akkoord bevinding klaar gezet in het slacht systeem. Tijdens het slachten wordt aan de hand van dit systeem de indeling gemaakt voor productie batches. Door dit geautomatiseerde systeem, is de tracking & tracability in ons bedrijf gewaarborgd.

Informatie op de verpakking

Bij de inpak afdeling wordt met het productie-batchnummer verder gewerkt. Aan de hand van dit nummer worden etiketten geprint. Deze zijn bestemd voor de diverse vleesdelen, die na het uitbenen en kanten beschikbaar komen. De producten worden volgens de specifieke eisen van de klant verpakt en voorzien van etiketten. Op deze etiketten wordt alle verplichte informatie afgedrukt, zowel in het Nederlands als indien gewenst in een tweede taal naar keuze.

E.E.G. 494